Most aztán vakarhatja a fejét az oláh hatalom: állásfoglalást adott ki a csíkszeredai önkormányzat a székely szabadság napi bírságok miatt

Most aztán vakarhatja a fejét az oláh hatalom: állásfoglalást adott ki a csíkszeredai önkormányzat a székely szabadság napi bírságok miatt

Állásfoglalást fogalmazott meg a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület pénteken a székely szabadság napját követően kiosztott bírságok miatt.


Marosvásárhelyen Veres Dávid és Tőke Ervin is bírságot kapott a csendőröktől

Tőke Ervin EMNP-s önkormányzati képviselő a testület pénteki ülésén napirend előtt kérte arra a kollégáit, hogy fogadjanak el egy álláspontot annak kapcsán, hogy a Marosvásárhelyen szervezett székely szabadság napján több résztvevőt, köztük néhány csíkszeredai polgárt is megbírságolt a csendőrség csendzavarásért. A megbüntetettek között van két csíkszeredai önkormányzati képviselő is, a néppártos Tőke Ervin és az RMDSZ-es Veres Dávid.

A testület végül az alábbi nyilatkozatot fogalmazta meg és fogadta el:

„Csíkszereda megyei jogú város önkormányzata aggodalommal és felháborodva vette tudomásul a 2016. március 10-én, a székely szabadság napja alkalmából rendezett felvonulás utóéleteként született csendőri túlkapásokat, amellyel csíkszeredai polgárokat büntettek meg csendháborításért egy törvényesen bejelentett tüntetés után. Úgy gondoljuk, hogy egy demokratikus jogállamban minden állampolgárnak, nemzetiségre való tekintet nélkül jogában áll élni a szabad véleménynyilvánítás és a békés célú tüntetés jogával!”

(Székelyhon nyomán)

A bosszúszomjas oláh gépezet egyre nevetségesebb: olyanokat bírságolnak, akik jelen sem voltak a felvonuláson

Több mint 1 millió forintnak megfelelő összegre bírságolták a megszállók a székely szabadság napja szervezőit


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »