Mosószer-hamisítókat ítéltek el

Hét mosószer-hamisítót ítélt el nem jogerősen a Nyíregyházi Járásbíróság: a házaspár és öt alkalmazottjuk a bűncselekménnyel több mint tízmillió forint kárt okozott a költségvetésnek.

A vádlottak 2013-2014-ben úgy tettek szert jövedelemre, hogy különféle márkás, igen közismert és népszerű mosószereket hamisítottak. Az eredeti termékre hasonlító szerek előállításához a szükséges alap- és vegyi anyagokat, flakonokat és címkéket a férfi szerezte be, a felesége felügyelte a munkát, és részt vett az értékesítésben, míg további öt ember az alkalmazásukban dolgozott.

A vádlottak először 2013 decemberében buktak le, tetten érték őket, de a hamisítással utána sem hagytak fel. A férj új telephelyet bérelt, részben új munkatársakat vett fel, és folytatódott a gyártás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai azonban a második illegális üzemet is lebuktatták 2014 októberében.

A bíróság iparjogvédelmi jogok megsértése miatt a férfit két év négy hónap börtönbüntetésre és négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélte. A feleség és a harmadrendű vádlott két-két év – három évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott, és őket is négyszázezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték. A négy további vádlottra háromszázezer forint pénzbüntetést szabott ki az első fokon eljáró Nyíregyházi Járásbíróság.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »