Morvai nem jön vissza

Közleményben reagált a Jobbik EP-képviselője a választásokon vesztes párt felszólítására, amiben az EP-képviselő kifejti, hogy nem adja vissza a képviselői mandátumát, ugyanis erre nincsen jogi lehetősége.

Morvai Krisztina azt írta: a sajtóból értesült a Jobbik elnökségének „visszahívó” felszólításáról, de miután az európai parlamenti képviselők jogállasáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátuma lejártáig, 2019 júliusáig tisztségében marad.

Kiemelte, az eddigi következetességgel, elszántsággal fogja képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretével és a Jobbik 2009. évi, illetve 2014. évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók őt felhatalmazták.

Dr. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő közleménye “visszahívásáról”

A sajtóból értesültem róla, hogy a Jobbik elnöksége “visszahívott” európai parlamenti képviselői tisztségemből. Az európai parlamenti képviselők jogállasáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátumom lejártáig, 2019 júliusáig tisztségemben maradok. Az eddigi következetességgel, elszántsággal fogom képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretemmel és a Jobbik 2009 évi illetve 2014 évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmaztak.

Morvai Krisztina


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »