Morvai Krisztina "visszahívásáról" – jogilag alaptalan, politikailag öngól

Természetesen semmilyen jogalapja sincs Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő Jobbik elnöksége általi tegnapi “visszahívásának” az alábbiak miatt:

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 4. §-a teljesen világos rendelkezést tartalmaz az európai parlamenti képviselők mandátumának megszűnéséről. Egyik eset sem forog fent.:

“Az Európai Parlament tagjának megbízatása megszűnik:

a) halálával,

b) * ha az európai parlamenti választáson már nem választható,

c) lemondással,

d) az összeférhetetlenség kimondásával, (ennek kimondására más tisztség betöltése miatt az EP illetékes szerve jogosult)

e) az Európai Parlament közgyűlése megbízatásának megszűnésével.”

A fentiekből következik, hogy egy legitim módon megválasztott európai parlamenti képviselő mandátumának megszüntetéséről a jelölő szervezet nem dönthet.

Hírdetés

Ráadásul ez politkailag is öngól a Jobbik agonizáló vezetése részéről, akik ahelyett, hogy a nemzeti radikális közösség meglékelt és balra fordított hajójáról távozott Vona lelépése után önvizsgálatot tartanának és az érték- és nemzeti alapú irányba való visszaforduláson dolgoznának ehelyett végtelenül ostobán és jogilag megalapozatlan módon az EU pergőzüze ellen hazánkat évek óta elkötelezetten és eredményesen védő, eredeti választási programhoz, nemzetéhez hű, választóinak akaratát megalkuvásmentesen képviselő Morvai Krisztinát akarják kivonni a magyar önrendelkezés érdekében vívott önvédő háború első vonalából, aki számára ráadásul a Jobbik akkori vezetése garantálta a független és pártutasitástól mentes státust.

Vajon melyik jobbikos pártkatona EP-be ejtőernyőztetését találták ki az elnökük dobbantása miatt is vélhetően teljesen összezavarodott vezető fiúk ?

Nem szégyellik egy kicsit sem magukat a nemzeti radikális közösség és hazafias értékeinket elárulása miatt ?

Nem szégyellik magukat, hogy a leghitelesebb magyar EP képviselőn kívánják kitölteni haragukat, aki egyébként a korábban törpepárti létben leledző Jobbik egykori felemelkedésében meghatározó szerepet játszott és akinek emiatt a karrierista fiúk mostani bársonyszékeiket nem kis részben köszönhetik.

Ezzel csak annak adták tanújelét, hogy nemcsak politikailag buktak meg, de emberségből, tisztességből és nemzethűségből is elégtelenre vizsgáztak.

Krisztina természetesen folytatja nemzethű képviselői munkáját éppen ma is, amikor a LIBE Bizottság ülésén 9 órától éppen hazánkat támadják. Ebben a munkájában a továbbiakban is segítem jogi tudásommal és közéleti tapasztalataimal.

Krisztina e tárgyban kiadott közleménye itt olvasható:

Dr. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő közleménye "visszahívásáról"A sajtóból értesültem róla, hogy a…

Posted by Morvai Krisztina on Wednesday, April 11, 2018


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »