Monor fideszes polgármesterének nincs nagyon szüksége nem állami megrendelésre

Debütált a mobiltelefon-készülékes applikációáruházakban a Magyar Országgyűlés 24,3 millió forintból fejlesztett appja, jelenti az MTI.

A fejlesztésről szóló közbeszerzést a Humánswot Kft. nyerte tavaly, 24,3 millió forintért gyártották le az appot. Ez természetesen pont a 25 milliós összeghatár alatt van, így ki lehetett írni a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.

A cég 2007-2008 között seychelle-szigeteki tulajdonban volt, azóta dr. Zsombok László Krisztián a cég tulajdonosa, ő az ügyvezető is. Ugyanez a dr. Zsombok László Krisztián egyébként Monor fideszes polgármestere. A középső férfi:

Ennek a Humánswotnak elég jó közbeszerzési sikerszériája van, csak néhány példa kapásból:

 • Isaszeg, szervezetfejlesztés, 2014, 12,9 millió forint
 • Szigetszentmiklós, fejlesztés, 2015, 21,3 millió forint
 • Türr István Intézet, szolgáltatásrendelés, 2015, 23,9 millió forint, ugyanitt egy projektkövető alkalmazás, 24,5 millió forint és egy kutatás, 24 millió forint
 • Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, szoftver, 2015, 18,7 millió (konzorciumban)
 • Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, "Integrált Jogalkotási Rendszer kiemelt projekt szakmai elemei ügyféloldali igényrendszerének, víziójának magas szintű feltérképezése és hatás és folyamat típusú elemzése, feltételrendszer vizsgálat, valamint folyamat fókuszú hatásvizsgálat", 17,7 millió forint
 • Ez alapján úgy tűnik, a fideszes polgármester cégének nincs is nagyon szüksége nem állami megrendelésre. Tavaly 186 millió forint árbevétele volt a cégnek.

  (MTI – 444 nyomán)

  Busás felárral vásárolt vissza a Monor egy telket a BM offshore-lovagjának cégétől

  Offshore cégháló a Fidesz államtitkárának irodája körül


  Forrás:kuruc.info
  Tovább a cikkre »