Mondj igent! – kampány a születésért, a családokért, az életért

Mondj igent! – kampány a születésért, a családokért, az életért

Noha évek óta pozitív változások észlelhetőek mind a házasságkötéseket, mind a születések számának növekedését, illetve az abortuszok arányának csökkenését illetően, a helyzet még mindig nem ideális.

A CSOK, az adókedvezmények, a gyed extra mind arra próbálják ösztönözni a párokat: szülessen meg az összes tervezett baba.

„Fogy a magyar. Nagy az elöregedés. Az idős korosztályt valakinek el is kell tartania.” – ezeket a mondatokat az elmúlt évtizedben sokszor hallhattuk. Szerencsére tavaly előtt valami megfordult: 2014-ben például 91.500  baba született, amire az előző öt évben nem volt példa, az abortuszok aránya egyetlen esztendő alatt 6.5 százalékkal csökkent, miközben jelentősen emelkedett a házasságkötések száma is.

A kormány újabb és újabb intézkedéseinek köszönhetően valóban egyre több fiatal dönt a családalapítás mellett. Számos felmérés mutatta már ki, hogy a párok jelentős része nagycsaládban gondolkodik, ám a valóságban minden egyes tervezett gyerek ritkán születik meg. Az EMMI éppen ezért évek óta kiemelten kezeli a családok ügyét. Novák Katalin hogy minden tervezett gyermek megszülethessen” mára szinte szállóigévé vált. A családi adókedvezménynek köszönhetően összesen több száz milliárd forint marad a családok zsebében, s gyorsan emelkedik a gyed extrát és a diplomás gyedet igénylők száma, a CSOK-program pedig számtalan, még gyermekszülés előtt álló vagy már egy vagy több gyermekkel rendelkező család számára adott lehetőséget otthonteremtésre.

Folytatás itt: http://csaladhalo.hu/cikk/hatter/mondj-igent-kampany-szuletesert-csaladokert-eletert


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »