Monacói Nagydíj: Először nyert idén Hamilton, a Red Bull ismét elszúrta Ricciardo futamát

Monacói Nagydíj: Először nyert idén Hamilton, a Red Bull ismét elszúrta Ricciardo futamát

A címvédő Lewis Hamilton nyerte a legendás monacói nagydíjat egy izgalmas, esős futamon, ezzel a brit pilóta ezzel a tavalyi austini verseny óta először tudott futamot nyerni. A Red Bull csapata a futamon óriásit hibázott, ezzel szúrták el Ricciardo futamát. A nap meglepetéseként Pérez állhatott még dobogóra.

 

A futam előtt negyedórával a Fernando Alonso figyelmeztette csapatát, hogy a rendívül rossz időjárási viszonyok miatt nehéz lesz elrajtolniuk. Végül a spanyol pilótának igaza lett, a mezőny a biztonsági autó mögül rajtolt el. Az élről induló Daniel Ricciardo meglépett az első körökben a Mercedesektől. Pár kör után meg is lett a futam első kiesője, Jolyon Palmer a célegyenesben egy zebrán megcsúszva csapódott a falnak.

 

Jolyon Palmer – Renault Sport

 

Az élmezőnyből elsőként Sebastian Vettel szánta rá magát a köztes esőgumira való váltásra a 13. körben.  Pár körrel később a Mercedes arra utasította a láthatóan lassú Nico Rosberget, hogy engedje el csapattársát, mivel már Ricciardo mögött már több mint 8 másodperces volt a hátránya. A német pilóta készségesen oldalra is állt és elengedte Hamiltont.

 

Lewis Hamilton – Mercedes AMG 

A Red Bull a 23. körben Ricciardo autójára is köztes gumit tett fel, Hamiltonék viszont úgy döntöttek, megvárják, míg a pálya száraz gumik használatához alkalmassá válik. Sokáig úgy tűnt, hogy a Red Bull taktikája a nyerő, körönként 3 másodpercet adott Ricciardo az éllovas Hamiltonnak és teljesen felzárkózott mögé.

 

A 31. körben aztán jött a dráma, a Red Bullnál nem voltak előkészítve a cseregumik, ezért Ricciardo boxkiállása 13 másodpercig tartott, ami Ricciardo győzelmébe került.

 

Az ausztrál pilóta később támadó üzemmódba kapcsolt és többször is próbálta megelőzni a Mercedes brit pilótáját, de nem járt sikerrel. Egy alkalommal még integetett is kollégájának, mikor levágta az egyik sikánt.

 

A mezőnyben nagy helycserék voltak a boxkiállások után, amiből a legjobban Sergio Perez jött ki. A mexikói a boxban megelőzte a Ferrari német pilótáját, Sebastian Vettelt és a harmadik helyen ért célba. A legrosszabbul a világbajnoki pontversenyt vezető Nico Rosberg jött ki, aki csupán a hatodik helyen haladt, amit az utolsó körben Hülkenberg egy szemfüles előzéssel elvett tőle, így végül a hetedik helyen zárta a futamot.

 

A bajnoki küzdelem a szezon 7. futamával, a két hét múlva rendezendő Kanadai Nagydíjjal folytatódik június 12-én.

 

A monacói nagydíj pontszerzői:

Képek forrása: Xpbimages.com

Körkép.sk

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »