Molnár Zsolt szerint abszurd, hogy Kiss Szilárd szabadlábon van

Molnár Zsolt abszurdnak tartja, hogy Kiss Szilárd még mindig szabadlábon van, de még csak az útlevelét sem vonták be a vízumbotrány után.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, a Hír TV – Magyarország élőben című műsorának volt a vendége, ahol kifejtette, hogy mit gondol a moszkvai vízumgyár ügyéről.

Az interjú során elmondta, hogy a politikai felelősség kérdése egyelőre nem tisztázható, és nem csak Szijjártó Péter neve merülhet fel, ugyanis az ügy az ő hivatalba lépése előtt történt, de a passzivitás az ő részéről is tetten érhető.

Molnár szerint az egyik legfurcsább része a sztorinak, hogy ha Kiss Szilárddal kapcsolatban nemzetbiztonsági kockázatot állapítottak meg, akkor hogy fordulhatott elő, hogy külföldön képviselje az országot. A korábbi jogszabályok szerint ha valakinél aggályok merültek fel az átvilágítás során, felül lehetett bírálni azt, de ezt már megszüntették. 

Az eset miatt újra kell gondolni az ellenőrzéseket a konzulátusokon is.

Az tény, hogy hosszú éveken keresztül mehetett ez a történet, és Kiss Szilárd a mai napig szabadlábon van, van útlevele.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »