Molnár Tamás: fontos a női vízilabda népszerűsége

Molnár Tamás: fontos a női vízilabda népszerűsége

Jók az új szabályok vízilabdában, kivéve az olimpiai csapatok 11 fősre csökkentését – hangsúlyozta Molnár Tamás, a Nemzetközi Úszó Szövetség vízilabda technikai bizottságának tagja. A háromszoros olimpiai bajnok arról is beszélt, hogy mikor lehet végleges döntés Tokióra.

Molnár Tamás szerint legkésőbb a sorsolásig, 2020 április-májusig ki kell derülnie, hogy pontosan milyen új szabályai vannak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Úgy látja: a világ vízilabdatársadalma egységes, mindenki elfogadta, sőt üdvözölte a megváltozott szabályozást.

Az olimpiai csapat létszámának 11 főben történő maximalizálását azonban mindenki elutasította. Mint mondta: erre a szabályozásra elvileg azért volt szükség, hogy a női csapatok számát ugyanarra a szintre hozzák, mint a férfiakét. Ez azonban nem történt meg – emelte ki. A bizottsági tag szerint mindenki látja, hogy milyen veszélyeket rejt 11 fős csapatokkal vízilabdamérkőzést rendezni, mert így

Hírdetés

fennáll a veszélye annak, hogy sérülések következtében jelentős része “elfogy a csapatnak”,

és egy hosszabb világversenyen például nem tudnak teljes csapattal rendelkezésre állni.

Remélhetőleg a FINA kellő hatékonysággal tud az Olimpiai Bizottságnál lobbizni, hogy a sportágnak fontos szabályváltozásokat, melyek nézhetőbbé teszik a mérkőzéseket, elérje.

A szakértő kiemelte: a férfi vízilabda túlnyomórészt Európa-központú, éppen ezért fontos a női szakág népszerűsége, amely sokkal szerteágazóbb, az USA, Ausztrália, Kanada, Kína is az élvonalban van. Így a női vízilabda egyfajta “mentőöv” lehet, hogy a sportág az olimpiai programban maradhasson.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »