Molnár Gyula is megküzd az MSZP elnöki székéért

Molnár Gyula is megküzd az MSZP elnöki székéért

Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester az ATV Start című műsorában bejelentette, hogy ringbe száll a szocialista párt elnöki székéért a júniusi tisztújításon – számolt be a televízió honlapja csütörtökön.

Molnár Gyula Újbuda volt szocialista polgármestere és Lakos Imre volt SZDSZ-es alpolgármester az ellenük hivatali visszaélés miatt indult büntetőper másodfokú tárgyalásán.
Fotó: Mohai Balázs

A cikk szerint Molnár Gyula szándékáról már beszélt a megyei elnököknek és a jelenlegi pártelnöknek, az elkövetkező órákban pedig hivatalos levelet küld “az érintetteknek”.

Molnár Gyula, aki jelenleg önkormányzati képviselő, elmondta azt is, hogy nagyon nehéz volt meghoznia a döntést, mivel nagyon jó barátja a jelenlegi elnöknek, Tóbiás Józsefnek – olvasható az ATV internetes oldalán.

A politikus az elkövetkező hetekben be fogja mutatni, mit szeretne másképp csinálni, ennek részeként “belső kakaskodások helyett új alternatívát fog bemutatni” az embereknek – írták, hozzátéve: Molnár Gyula szerint az elmúlt két hét volt az utóbbi évek legsikeresebb időszaka a szocialista pártnak, “most valóságos töréseket lehetne okozni a kormányzó pártokon”, és kampányát is erre a hangulatra építi, vagyis arra, hogy hogyan lehetne ezt a sikeres két hetet meghosszabbítani.

Tóbiás József már korábban jelezte, hogy újraindul az elnökségért. Később Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője az egyik közösségi oldalon jelentette be, hogy elindítja elnökjelölti kampányát, míg Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettes egy az Origónak adott interjúban közölte, hogy megméretteti magát a pártelnökválasztáson.

Molnár Gyula ellen 2016-ban bűncselekmény hiányában a BRFK megszüntette azt a nyomozást, amelyet a Molnár Gyula, Újbuda volt MSZP-s polgármestere által kötött szerződések miatt indított 2011-ben. Hűtlen kezelés gyanújával vizsgálták a Bikás parki sportcentrum magánkézbe játszásának körülményeit. Molnár Gyula, Újbuda volt MSZP-s polgármestere még 2005-ben kötött 15 éves bérleti szerződést a kerületi Bikás park egy részének hasznosítására. Egy tanú a másodfokú eljárásban arról beszélt: Molnár Gyula korábban elmondta neki, hogy a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás támogatta kampányát, és ezt kellett viszonoznia azzal, hogy nyilvános pályáztatás nélkül adott el az önkormányzat egy sok százmilliós újbudai ingatlant az üzletember érdekkörébe tartozó cégnek. A százmilliós beruházást az időközben csődbe ment cég a háromszorosára duzzasztotta. Molnár a kerület 2011-es feljelentése szerint képviselő-testületi felhatalmazás nélkül a megemelt beruházási érték száz százalékára vállalt garanciát úgy, hogy az önkormányzati ingatlanra 300 milliós jelzálogot jegyeztek be. A cselekmény nem volt bűncselekmény – ezt állapította meg az újbudai Bikás parki sportcentrum ügyében csaknem öt éven át folytatott nyomozás után a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

MTI / Polgárportál

The post Molnár Gyula is megküzd az MSZP elnöki székéért appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »