Mohol: Holtan találták meg az eltűnt fiút

Mohol: Holtan találták meg az eltűnt fiút

A 18 éves Stefan Simić vasárnap este tűnt el otthonról, holttestét szerdán találták meg. Felakasztotta magát a Tisza partján, egy erdőben. A Blic nem hivatalos értesülése szerint a fiú a szegénység, családja kilátástalan anyagi helyzete miatt szánta el magát végzetes tettére.

A fiú holttestére az őt kereső barátai találtak rá.

“Stefan vasárnap délután 3 óra körül ment el sétálni és nem tért vissza. Egész éjszaka vártam, s hogy nem jött, azt hittem, a nyaralásból hazatért barátjához ment és a tiszai vikendházban töltik az éjszakát. De miután hétfőn reggel sem jött haza, elmentem a barátaihoz. Azt mondták, nem látták, nem találkoztak vele. Akkor mentem be az adai rendőrségre és jelentettem eltűnését. Attól a pillanattól kezdve kezdték el keresni a barátai is, az adai hídtól egészen a moholi strandig átfésülték a területet. A legjobb barátja talált rá, egy nyárfára akasztotta fel magát a Tisza partján”, mesélte a belgrádi lapnak a megrendült édesanya, Marija.

Az apa több mint tíz évvel ezelőtt halt meg, az idősebbik lány, Tamara Becsén él a férjével.

“Stefan csak 18 éves volt és nálunk 18 éve nincs áram a házban. Meg vagyok győződve, hogy a szegénységünk és nyomorunk miatt emelt kezet magára, mert nem látott belőle kiutat. Tavaly nem tudta befejezni a középiskola harmadik osztályát, szakácsnak tanult. Nem tudta kiváltani a hónapos jegyet Becsére. Mindenhová elmentem, a szociális védelmi központba, a községi elnökhöz, ahol a titkárnő azért szidott meg, mert nem Adán irattam be a gyereket iskolába. A tavalyi év így múlt el, abba kellett hagynia az iskolát. Nem tudtam ösztöndíjat se szerezni a számára, még olyant sem, hogy a végén ledolgozza a kapott összeget. Az idén akartuk, hogy végre befejezze az iskolát és most ez történt”, mesélte az asszony, hozzátéve, minimális szociális segélyből éltek. Napszámosként dolgozott egy ideig, de később már napszámosokat se kerestek, így az alapvető élelmiszereket se tudták megvásárolni.

Az ismerősei nyugodt, csendes, segítőkész fiúnak ismerték. Azt mondják, tudták, hogy nagy szegénységben élnek, de azt nem gondolták, hogy a nyomor a halálba kergeti.

Stefan Simićet valószínűleg pénteken temetik.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »