Módszertani ötletek egyéni tanulmányi terv elkészítéséhez a Görögkatolikus Roma Szakkollégiumtól

Módszertani ötletek egyéni tanulmányi terv elkészítéséhez a Görögkatolikus Roma Szakkollégiumtól

A 2021-es évben először jelentkezik a Görögkatolikus Roma Szakkollégium Lehetőség címet viselő kiadványa, amely az Egyéni Tanulmányi Terv módszertana a szakkollégiumi tehetséggondozásban címet viseli. Az alábbiakban Csorba Mónika tanulmányi vezető előszavából és a bevezetésből idézünk.

„A Görögkatolikus Roma Szakkollégium már a 2011-es indulásakor belefoglalta szakmai programjába az egyéni tanulmányi tervek (ETT) alkalmazásának lehetőségét. (…) Az egyéni tanulmányi terv egy finn modellen alapul, célja, hogy segítse a hallgatót abban, hogy az egyetemi és szakkollégiumi tanulmányait tudatosan tervezze.

A szakkollégium párhuzamosan végez hátránykompenzáló és tehetséggondozó tevékenységet. Ez utóbbi szerves részét képezi az egyéni tanulmányi terv. Egy uniós támogatásnak köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy 2014-ben elkészíttessünk erre vonatkozóan egy módszertani csomagot. (…) Az ETT célja, hogy a szakkollégiumi tagok egyéni és szakmai fejlődésének sarokpontjait meghatározza, nyomon kövesse és értékelje.(…) A fentiek figyelembe vétele mellett készültek el a módszertani csomag dokumentumai.”

Hírdetés

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »