Módosították, egyszerűsítették a saját felelősségre kijáráskor írt nyilatkozat modelljét a román hatóságok

Módosították, egyszerűsítették a saját felelősségre kijáráskor írt nyilatkozat modelljét a román hatóságok

Frissítették a hatóságok kijárási korlátozások ideje alatt szükséges saját felelősségre írt nyilatkozat modelljét – közölte csütörtökön a bukaresti stratégiai kommunikációs csoport (GCS).
Az új formájú nyilatkozat kitöltéséhez kevesebb adatra van szükség. A minta megtalálható a https://stirioficiale.ro/ weboldalon, és online is kitölthető, majd ki kell nyomtatni és alá kell írni. A saját felelősségre írt nyilatkozat elérhető itt.

Hírdetés

A nyilatkozat ugyanakkor kinyomtatható és kitölthető kézírással, illetve kézzel is meg lehet írni, ez esetben azonban figyelni kell arra, hogy tartalmazza a mintában fellelhető valamennyi elemet.

A stratégiai kommunikációs törzs közölte, a kitöltött és aláírt dokumentumot – a hatóságok kérésére – elektronikus eszközről (telefonról, tabletről) is be lehet mutatni. A saját felelősségre írt nyilatkozat vagy a munkáltatói igazolás mellett a személyi igazolványt is fel kell mutatni a hatóságok képviselőinek, akik le is fotózhatják ezeket.

A testület ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az ilyen dokumentumokat generáló egyetlen más elektronikus platform sem rendelkezik a kormányzati hatóságok jóváhagyásával, nem ezek együttműködésével készült, ezért használatuk kockázatos lehet – közölte az Agerpres hírügynökség.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »