Módosítanák a dohányzást tiltó törvényt PSD-s képviselõk, mert kényelmetlennek találják

Módosító javaslatokat készül benyújtani a dohányzást megtiltó törvényhez több PSD-s képviselő, élükön Liviu Dragneával, miután egy gyűlésen felbosszantotta őket, hogy nem dohányozhattak bent – írja az Adevărul.

A lapnak PSD-s források azt mondták, a törvény – amelyet éppen a PSD-s Aurelia Cristea kezdeményezett, ők pedig megszavazták – a jelenlegi formájában nem jó, így módosítást készülnek benyújtani, amely megengedné speciálisan kialakított dohányzó helyiségek berendezését zárt terekben.

Az Adevărul úgy tudja, hogy a múlt heti PSD-s gyűlésen hozták meg a döntést, amely alatt a párttagokat nagyon felbosszantotta, hogy nem dohányozhattak a parlament folyosóin úgy, ahogy ezt eddig megszokták. A parlament mellett két dohányzásra kijelölt terület van, ám a politikusok szerint túl messze vannak, és túl nagy a parlament ahhoz, hogy minden cigarettára kisétáljanak.

A lap szerint a kezdeményező Cristea megharagudott a saját pártjára amiatt, hogy “saját kényelmük szerint” akarják módosítani a törvényt.

A törvényhez a héten már benyújtott egy módosító javaslatot három képviselő, ők a zárt tér meghatározását akarnák módosítani, illetve azt elérni, hogy lehessen létrehozni “dohányzó klubokat”.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »