Modern monarchia

Az ispánozás című süketelés kapcsán jutott eszembe milyen lennne egy modern, felviágosult, európai monarchia Magyarországon.

Mondjuk kimondanánk, hogy Fekete Pákó, Norbi és a felesége, Sebestyén Balázst, meg még pár hasonló celeb – tessék a listát kiegészíteni, nem ismerem jól a magyar celebeket, most ezek jutottak eszembe – ezentúl a magyar királyi család! Kapnának évente mondjuk 500 milliárd forintot, ami ellenében kötelesek lennének pl. bohócnak öltözve megjelenni a parlament minden évi első ülésén, meg Szilveszterkor beszédet mondani a tv-ben, az idő többi részében pedig apróbb botrányokkal szórakoztatni a népet.

Természetesen nem lenne joguk egy szót se mondani saját indíttatásból, mindent papírból olvasnának fel, a papír tartalmát pedig egy kormányszerv és egy parlamenti bizottság állapítaná meg.

Mondjuk ha ballib kormány lenne, akkor kimennének ünnepelni a homokmenetre, ha meg más kormány, akkor bojkottálnák a menetet!

Hírdetés

Fontos követelmény lenne a királyi család nőtagjai felé, hogy sose viseljék ugyanazt a ruhát kétszer. Persze az 500 milliárdból telne a sok új ruhára, A család férfitagjai meg időnként nevetséges egyenruhákban jelennének meg, plusz mindenféle teljesen értelmetlen címeket kapnának, mondjuk “csendőr generalisszimusz”, “az Adriai-szigetvilág bárója”, meg “Novaja Zemlja tűzoltó tábornoka”.

A család tagjai kötelezően drogoznának, nehogy elröhögjék magukat a bohóckodásaik során.

Furcsa ötlet? Nem. Európában van több köztársaság, ahol pontosan ilyen álkirályi családok vannak hadrendbe állítva: pl. Spanyolország, Svédország, Norvégia, Luxemburg, Anglia.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »