Mocskos ügy miatt ítéltek el egy fideszes polgármestert

Mocskos ügy miatt ítéltek el egy fideszes polgármestert

Hamis tanúzás és közokirat-hamisítás felbujtásának vádjával első fokon két év börtönre ítélet a bíróság Heresznye Fidesz–KDNP-s polgármesterét, Kolics Gábort – írja a sonline.hu.

A faluvezető másodrendű vádlottként szerepelt abban a büntetőügyben, melyben a kaposvári ügyészség emelt vádat egy örökös nélkül elhunyt idős vízvári férfi hagyatékának törvényellenes megszerzése miatt – számol be a lap.

A vádirat szerint A fideszes polgármester napi kapcsolatban állt a közeli településen családsegítőként dolgozó harmadrendű vádlottal, aki 2013 júniusában megtudta, hogy Vízváron örökös nélkül meghalt egy férfi. Miután megtudta, mit hagyott maga után, megbeszélte a polgármesterrel, hogy megszerzik a vagyont.

A fideszes faluvezető szólt ismerősének, az elsőrendű vádlottnak, aki rossz körülmények között élt, így hárommillió forintért vállalta, hogy a hagyatéki eljárás során hamis végrendeletet nyújt be. Ez alapján a közjegyző 2014 márciusában átadta neki a 4,8 milliót érő házat, valamint 13,2 milliónyi értékpapírt. Utóbbit beváltotta, és hétmillió forintot átadott a heresznyei polgármesternek, aki a ház kulcsait is megkapta. Az elsőrendű vádlott nem sokkal később megtudta, az elhunyt két életbiztosítással is rendelkezett, ezek alapján a biztosító kétmillió forintot ki is fizetett neki.

Az elsőrendű vádlottat két év négy hónapot, a fideszes faluvezető két év börtönbüntetést kapott. Előbbivel szemben 8,2 millió, utóbbi ellen közel hétmillió forint vagyonelkobzást rendeltek el. A családsegítőként dolgozó nő egy év tíz hónap, négy esztendőre felfüggesztett börtönt kapott. A vádlottak felmentést, illetve enyhítést szeretnének, a per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »