Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre

Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt – közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.

A katasztrófavédelmi államtitkár elmondta, hogy az intézkedés a miniszterelnök és a járványügyi kormányzati illetékesek aznapi tanácskozásán került terítékre.

Hírdetés

Arafat elmondta, a kormány fel fogja kérni a vidéki települések helyhatóságait, hogy mérjék fel, van-e igény az oltatlan lakosság körében a koronavírus elleni vakcinára. Ha pedig van érdeklődés az oltás iránt, a belügyminisztérium vagy a védelmi minisztérium mobil oltópontot juttat el a településre.

Az egészégügyi miniszter, Alexandru Rafila a sajtótájékoztatón ismét megerősítette, hogy nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon.

A miniszter újságírói kérdésre elmondta, ezen a megbeszélésen sem merült a Covid-igazolvány kötelezővé tétele a templomokban a karácsonyi ünnepek előtt. Emlékeztetett arra, hogy már korábban nyilvánosan kizárta ezt a lehetőséget. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy a templomokban és az egyházi szertartásokon nem lesz továbbra is kötelező a helyes maszkviselet és a biztonsági távolság betartása a hívek számára. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »