Mobil oltópontok várják majd az első oltásra jelentkező 70 év felettieket Dunaszerdahelyen

Mobil oltópontok várják majd az első oltásra jelentkező 70 év felettieket Dunaszerdahelyen

A tájékoztatta a járás polgármestereit Dunaszerdahelyen Jozef Viskupič megyeelnök azokról a mobil oltópontokról, amelyekkel a megye meg szeretné könnyíteni – most elsősorban – a 70 év felettiek, illetve a súlyosan egészségkárosodott 60 év feletti személyek (ZŤP) oltását. A lehetőséget az önkormányzat által megadott számon lehet igényelni azoknak, akik az első oltásra jelentkeznének – jelezte Hájos Zoltán polgármester.

„A múlt heti találkozó célja is az volt, hogy a megye szeretné segíteni a 70 pluszosok beoltását a mobil oltócsapatok segítségével” – fogalmazott Dunaszerdahely polgármestere.

Aki szeretné a fent említett korosztályból beoltatni magát, s megint hangsúlyozom, olyan, aki az első oltárra vár, az a fent megadott telefonszámon felhívhatja a városi hivatal munkatársát, akinek lediktálja az adatait.

Hírdetés

Fontos tudni, hogy ezek a személyes adatok a megyei védett adatbázisba kerülnek, tehát azokkal nem történhet semmilyen visszaélés. Kérni fogjuk a lakos vezeték- és keresztnevét, a születési számát, az egészségügyi biztosítójának a nevét, valamint az állandó lakhelyét és a telefonszámát, illetve hogy számára melyik oltópont lesz közelebb, vagyis hová szeretne menni a két helyszín közül” – jelezte Hájos Zoltán polgármester.  Elmondta azt is, hogy aki magatehetetlen, ágyhoz kötött, tehát nem tud elmenni a mobil oltópontokra, azt is jeleznie kell majd, ugyanis őket az otthonukban is be tudja majd oltani egy csapat.

„Általában három-négy autóval érkeznek a csapatok, várhatóan közülük két csapat megy majd a »terepre«, az otthoni oltásokat beadni. Tudni kell, hogy egy-egy ilyen kiszállás mintegy 40 percet fog igénybe venni. Ebbe beszámítódik az érkezés utáni előkészület – nem kell megijedni, a csapatok be lesznek öltözve –, az adminisztráció, az oltás, illetve megvárják a szokásos negyedórát is, hogy nem lép-e fel valamilyen reakció az oltás után, majd összepakolnak és mennek” – összegezte a polgármester, hozzátéve, a megye felvette a körzeti orvosokkal is a kapcsolatot az ágyhoz kötött betegek kapcsán. A többieket a két helyszínre fogják majd várni, s mindenkit SMS-ben értesítenek majd, mikorra érkezhetnek a mobil oltópontokra.

„Arra biztatok minden 70 év feletti személyt, illetve 60 év feletti egészségkárosodott lakost, hogy aki még nem tette meg, és szeretne oltakozni, mindenképpen jelentkezzen. A pontos időpontokat még mi sem tudjuk, ugyanis a megye a regisztrációkat követően fogja megtervezni a csapatok kiszállását, és időben értesíteni fogja egyrészt az önkormányzatot, másrészt a jelentkező lakosokat” – nyugtázta Hájos Zoltán. A mobil oltópontokon Pfizer vakcinával fognak mindenkit oltani.

A dunaszerdahelyi mobiloltásokat az igényeket figyelembe véve egyszeri vagy kétszeri alkalomra tervezik. Mindez természetesen nagyban függ az idősebb korosztály oltakozási kedvétől is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »