MNG, SZJMÖ, KHŐ – kontra Hitgyüli Valkó

A “Nagy Rend a kis régiókban ” sorozat következő szakasza Valko volt, ahol a helyi lakosság életét is nyomorulttá teszik azok, akik nem képesek és nem akarnak megfelelni az együttélés alapvető normáinak.Az esemény bejelentése után meglepődtünk, hogy maga a Magyar Nemzet magazin biztosa vár ránk. A vita végén konstruktív vita, ahol megígértük,

hogy egy lakossági fórumon szívesen részt vennének a térség rendőri vezetői és az ott elhangzottak alapján hatékonyabbá tennék a közbiztonság érdekében kifejtett munkát. Rajtunk nem múlik, igyekszünk ezt a fórumot minél előbb megszervezni.

A rendezvényen a rendező MNG-n kívül megjelent a rendezvénysorozat elindítója, a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem (SZJMÖ), valamint a Kárpát Haza Őrei (KHŐ) néhány tagja, ill. Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselő is.
A helyi lakosság ezúttal sem képviseltette magát túl nagy számban, de ezt szinte már megszoktuk. Sajnálatos, de a félelem és az egymás sorsa iránti érzéketlenség ezt is meghozta. Már csak kevés magyar ember mer kiállni saját magáért vagy lakókörnyezete biztonságáért. A többiek bíznak abban, hogy ha nem nyitják ki a szájukat, nem állnak ki a másikért, rájuk nem fog sor kerülni. Pedig a védtelenek után a védettek is sorra kerülnek.A rendezvény mögötti területen néhány sötétebb bőrű egyén is megjelent, akikről a helyiek elmondták, hogy tulajdonképpen ők a valkói bűnözés képviselői.

A rendezvény első szónoka László Attila, az SZJMÖ vezetője volt, aki a tőle megszokott lendületes stílusban ostorozta a bűnt és a bűnelkövetőket, továbbá rávilágított azokra az összefüggésekre, amik ismeretében jól láthatóvá vált, hogy kik és miért támogatják a bűnt üldözők helyett a bűnelkövetőket.

Bertha Szilvia a Jobbik országgyűlési képviselője érdekes, de egyáltalán nem elhanyagolható oldalról közelítette meg a cigány és magyar együttélés egyre jobban mélyülő nehézségeit. Mondandójának lényege, hogy pl. a kábelégetés ill. a mindennapos, hajnalig tartó hangos zenével egybekötött mulatozás ugyan nem bűncselekmény, de a dolgozó emberek mindennapjait mégis megkeserítik ezek az „eltérő kultúrából” adódó viselkedésmódok.

Az MNG vezetője, Ináncsi József, ismertette a megjelentekkel a közbiztonsággal kapcsolatos lakossági fórum lehetőségét, biztatva a lakosokat, hogy ezen nagy számban vegyenek részt. Aztán egy könyvet mutatott, amely egy több mint 200 oldalas útmutató romák részére. Ez a könyv amolyan jogi kisokos cigányok részére, amelyben nagyrészt az van leírva, hogy a romáknak milyen jogai vannak és hogyan juthatnak különböző segélyekhez. Országos vezetőnk hiányolta a könyv első részét, amely eddig nem jelent meg, de nagyon jó lenne mihamarabb pótolni. Lehetne benne szó a kötelezettségekről, az alapvető együttélési normákról és még sok egyéb dologról, aminek hiányában jogokat és kiváltságokat követelni egyhén szólva kissé ellentmondásos.Az MNG vezetője elmondta továbbá, hogy a közbiztonság gyengülése nem új keletű dolog, a rendszerváltás óta megfigyelhető ez a nemzet gyengítő folyamat. Rossz tehát a rendszer és elsősorban ezen kéne változtatni, mert munkahelyteremtéssel el lehetne kerülni a megélhetési bűnözést, egy keménykezű rendőrséggel pedig vissza lehetne állítani azt a rendet, amelyet a liberális jogvédőknek sikerült alaposan felforgatni. Egy következmények nélküli országban ez azonban nem megy.

Hírdetés

Végül egy bátor helyi lakos is felszólalt. Elmondta, hogy egy olyan verekedésbe avatkozott be és szakította félbe, ahol szintén nem norvég cserediákok vertek egy magyar embert. Azóta több életveszélyes fenyegetést kapott a verőlegényektől, valamint azt is elmesélte, hogy „védelmi pénzt” követelnek tőle.

A tüntetés ideje alatt a bűnözéstől a Hitgyüli felé forduló Száva Vince vezetésével több cigány érkezett a demonstráció helyszínéhez ellentüntetni. Ez már önmagában is érdekes, hiszen a plakáton a rendezvény címén, idején, helyszínén és a felszólalókon kívül semmi nem volt, valamiért ezek a jóemberek mégis úgy gondolták, ha valaki nagy rendet akar egy kistérségben, annak kizárólag velük lehet problémája. Hogy őszinték legyünk, ebben van némi igazság, hiszen a rendezvény végső apropóját az adta, hogy néhány héttel ezelőtt fényes nappal három huszonéves magyar lányt támadott meg három cigány fiatal. A szokásos, verbális kötekedés után tettlegességig fajult az „ismerkedés” és az igazsághoz tartozik, hogy nem a magyar lányok verték meg a cigány fiúkat. Arról nem értesültünk, hogy az eset után Száva úr lelátogatott-e Valkóra és elmondta-e a fiúknak, hogy ez bizony nem illendő viselkedés, sőt, egyenesen csoportosan elkövetett garázdaság.

Egyébként a rendezvényen szót kapott Fafula Károly is, aki viszont a Jobbiktól igazolt a Hitgyülibe. Mondandójának lényege, hogy a cigányok igenis megfogják a lapátot. Ezen nem is vitatkoztunk, hiszen majdnem mindegyik szónok kifejtette, hogy nem a törvénytisztelő és munkából tisztességesen élő cigány emberrel van probléma, hanem azzal a réteggel, akik a milliárdokra rúgó integrációs támogatások ellenére sem képesek beilleszkedni a társadalomba. A lapátról még annyit, hogy igen sokoldalú eszköz. Láttunk vele dolgozni cigány embert az árvíznél és olvastunk olyan cikket, amikor egy másik, kevésbé integrált pont ezzel verte a nevelőjét. Valkón viszont nem annyira népszerű, mert néhány bajtársat nem lapáttal, hanem vasvillával próbáltak megfenyegetni, amikor a rendezvényre tartott.

Végül egy gondolat a kettős mércéről: a verekedő fiúk megalapozott gyanúsításából kimaradt az etnikai indíttatás, pedig fordított esetben (ha például magyar fiúk vernek meg cigány lányokat) ez nyilvánvalóan súlyosbító körülményként jelentkezett volna. A megfélemlített lányokat nem kereste fel a köztársasági elnök, nem kért tőlük elnézést senki, egyetlen emberjogi szervezet sem oktatta ki őket jogaikról és magától a cselekménytől sem határolódtak el a politikai pártok.

Mondhatnánk: hétköznapi dolog. Mi azonban nem ilyen hétköznapokat szeretnénk, sem magunknak, sem gyermekeinknek. Ezért mentünk Valkóra és ezért megyünk el a többi településre, ahová lehetőségeink szerint eljuthatunk.

MNG Sajtószolgálat


Forrás:gardamozgalom.org
Tovább a cikkre »