MNB-akták: Orbán barátjának cége is kapott megrendelést

MNB-akták: Orbán barátjának cége is kapott megrendelést

A felcsúti polgármesterhez köthető építőipari vállalkozás, a miniszterelnök barátjának a cége, de az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája is kapott megrendelést az MNB alapítványaitól. Az 5 millió forint feletti szerződések listáját hosszú pereskedés után hozták nyilvánosságra.

Mészáros Lőrinchez, Garancsi Istvánhoz és Szemerey Tamáshoz köthető cégek is több millióért vagy milliárdokért szerződtek a Pallas Athéné alapítványokkal – többek között ez derül ki a hosszú pereskedés után nyilvánosságra hozott 5 millió forint feletti szerződések listájából.

A dokumentumokat a jegybanki alapítványok azután tették közzé, hogy az Alkotmánybíróság kimondta: a 260 milliárd forintból gazdálkodó Pallas Athéné alapítványok közpénzt költenek, így nem titkolhatják el, hogy ez az összeg mire megy el. A szerződések listája szerint a felcsúti milliárdos polgármesterhez köthető Magyar Építő Kft. több mint 4 milliárd forintnyi megbízást kapott három alapítványtól. Garancsi Istvánnak, a miniszterelnök bizalmasának az érdekeltsége is milliós megrendeléshez jutott, de az egyik alapítvánnyal a jegybankelnök rokonának, Szemerey Tamásnak a kft.-je is félmilliárd forintra szerződött.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »