Miután Putyin alkotmánymódosítást jelentett be, az orosz kormány lemondott

Miután Putyin alkotmánymódosítást jelentett be, az orosz kormány lemondott

Benyújtotta lemondását Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szerdán Moszkvában – írj az MTI.

Orosz hírügynökségek jelentése szerint a kormány teljes összetételében lemondott. Vlagyimir Putyin köszönetet mondott a távozó kabinet tagjainak a közös munkáért, noha, mint mondta, „nem minden sikerült”.

Felkérte a kormány tagjait, hogy az új kabinet megalakulásáig ideiglenesen folytassák feladataik ellátását. Putyin felajánlotta Medvegyevnek az orosz biztonsági tanács helyettes elnökhelyettesi posztját.

Az orosz elnök fontos bejelentéseket tett

Hírdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök a törvényhozás két háza előtt szerdán elmondott éves beszédében kijelentette: az orosz alkotmányban végrehajtandó módosításoknak közvetlenül szavatolniuk kell az alaptörvény prioritását az orosz jogi térben.

Az államfő szerint a nemzetközi jog és szerződések abban az esetben lesznek hatályosak Oroszországban, ha nem ellentétesek az alkotmányával.

Putyin módosítási csomagja értelmében nem lehet kormányzó, kormánytag és bíró az, aki más ország állampolgára, vagy ott lakhatási engedéllyel rendelkezik. Elnökké csak olyan személy választható, aki 25 évig megszakítás nélkül Oroszországban élt, és akinek sohasem volt más állampolgársága.

Frissítjük!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »