Miután Kásler kitüntette a Karthago zenekart, nemrég megdobta őket 45 millióval is

Miután Kásler kitüntette a Karthago zenekart, nemrég megdobta őket 45 millióval is

Az emberi erőforrások minisztere közel ötvenmillió forint támogatást adott a Karthago együtteshez köthető Karthago Media Kft-nek – írja a 444.hu, az NKA által közzétett adatsor alapján.

Eszerint 20 millió forintot a „Máté Péter emléklemez kiadására és videoklip gyártására,” illetve 25 millió forintot az „In Memoriam Máté Péter & a Karthago nagykoncert megvalósítására” adott.

Hírdetés

A lap kiemeli, hogy a Szigeti Ferenc tulajdonában lévő cég számára kiemelkedő bevétel a 45 millió forintos támogatás. A cég előző évei alapján tavaly 12 millió forint, 2019-ben 44 millió forint, 2018-ban 26 millió forint, 2017-ben pedig 17 millió forint bevételt könyvelt el.

Kásler nagy rajongója lehet a Karthago zenekarnak, ugyanis március 15-e alkalmával a Menyhárt János és Patkó Béla Kiki mellett kitüntette a zenekart Máté Péter-díj emlékéremmel. Az elismerés oklevéllel, pénzjutalommal (ez az illetményalap harmincszorosa, jelenleg mintegy 1,16 millió forint) és nyugdíj-hozzájárulással jár, utóbbi a Magyar Művészeti Akadémiától – írja a lap.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »