"Mit tehet a felvidéki magyarság az önrendelkezésért?" – Fehér István és dr. Gaudi-Nagy Tamás a Baranta-völgyben

Fehér István révkomáromi tanár és dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő 2016. február 25-én a felvidéki Baranta-völgyben nyilvános fórumot tartott Szabad-e magyarnak lenni a Kárpát-medencében? címmel.

A magyar önrendelkezés és a nemzeti ellenállás két elkötelezett harcosa végigtekintette a felvidéki magyarságot érintő sorskérdéseket, és felvázolta, milyen eszközökkel és módszerekkel látják megvalósíthatónak a sikeres önrendelkezési küzdelmet a helyi közösségi szinttől kezdve regionális szinten és felvidéki szinten át a csonkaországi és nemzetközi színterekkel bezárólag.

A közelgő felvidéki választásokra tekintettel szót ejtettek a felvidéki magyarság politikai képviseletéről is, az MKP hitelességéről és a vele szemben támasztandó követelményekről. Nem volt kihagyható az Európát fojtogató bevándorlás témája sem. Végigtekintették a követendő európai autonómiamodelleket, és rámutattak: a Benes-dekrétumok, a magyarellenes állampolgársági, nyelv- és iskolatörvény eltörlése, továbbá a dél-felvidéki területek elleni negatív diszkrimináció megszüntetése, továbbá a területi autonómia biztosítása alapfeltétele kellene legyen a minimális kétoldalú viszonynak. Ezt a magyar állam kell kikényszerítse, miután államfeladat az elcsatolt magyarság önrendelkezési törekvéseinek támogatása. De ennek érdekében a felvidéki magyaroknak is tenniük kell a cselekvő hazafiság jegyében.

A csodálatos Baranta-völgybe mindenkinek érdemes ellátogatnia! Köszönet ezért Mede Ferencnek és csapatának! – írja Gaudi a honlapján.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »