Mit kezdjen egy nyugdíjas 10 ezer forint Erzsébet-utalvánnyal Ausztráliában?

A Magyar Posta ugyanis Ausztráliában élő magyar nyugdíjasoknak is elküldte az Orbán-kormány karácsonyi kampányfogását, a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt. A szigetországon kívül még 70 másik olyan országba is érkezett csomag, ahol ezeket a papírdarabokat nem lehet beváltani egyetlen boltban sem.

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy 71 országba kézbesített Erzsébet-utalványt a Magyar Posta, 32.550 nyugdíjasnak, ami 52.233.750 forintot számolt fel az állami tulajdonú vállalat. Amíg a Magyarországon élő nyugdíjasoknak 400 forintért kézbesített a Posta, addig külföldre 1.600 forintos áron tudta ezt csak kivitelezni.

A csatornának a Kormányzati Tájékoztatási Központ úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy

“a kormánynak az volt a célja, hogy lakcímtől függetlenül mindenki megkapja az utalványt”.

A karácsonyi kampány ad hoc jellegére utal ez is, mint ahogy az a tény is ezt az érzést erősíti, hogy Lázár János kancelláriaminiszter első olvasatra még a kormányhivatalok dolgozóival akarta kikézbesíteni az utalványokat, ám amikor azok ez ellen fellázadtak, szerencsétlen postásokra hárult ez a feladat is, így lehetetlenítve el a karácsonyi ajándékok időben történő kikézbesítését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »