Mit kell tennünk, ha pozitív a koronavírus-tesztünk?

Mit kell tennünk, ha pozitív a koronavírus-tesztünk?

Ezek közé tartozik a:

Šimková külön kihangsúlyozta a cink és a D-vitamin fontosságát. A cink hiánya főleg az idősebb embereknél okozhat problémákat, mennyiségét elsősorban az étrenddel tudjuk növelni (vörös hús, dió, tökmag, szezámmag). A D-vitamin hiánya tipikus a téli hónapok alatt, mennyiségét szervezetünkben több hal, máj és tojás fogyasztásával tudjuk növelni, és persze vannak D-vitamin tartalmú táplálék kiegészítők. Vigyázat: mindkét fenti anyag túladagolható (káros mellékhatásaik is lehetnek), ezért fontos a mértéktartás.

Fontos a C-vitamin is, de nagy mennyiségben nem javasolják a megelőzés esetében (bár túladagolni nem lehet, a vizelettel távozik a felesleg).

Az, akinek a pozitív lett a koronavírustesztje, az elsősorban értesítse a körzeti orvosát, de csak telefonon, vagy emailben, de nem személyesen. 

Pozitív teszt nélkül is érdemes értesíteni a körzeti orvost a következő esetekben:

Hírdetés

Ha karanténra kerül sor, nem csak mi, hanem a háztartásban velünk élők is karanténba kerülnek, akkor is, ha az ő tesztjük negatív lett. Nem szabad elhagyni a karantén helyszínét, sem látogatókat fogadni. Szükségleteink megvásárlására meg kell kérnünk egy olyan családtagot, vagy ismerőst, aki nincs karanténban, vagy online kell vásárolnunk.

Ha tartósan vagy ismételten 39 fok fölé emelkedik a lázunk, nehéz a légzésünk, nyomást vagy fájdalmat érzünk a mellkasunkon, hívjuk a mentőszolgálatot a 155-ös telefonszámon. 

Pozitív teszt esetén értesítsük minden olyan ismerősünket, akikkel szorosabb kapcsolatba kerültünk a tesztet megelőző két napban, vagy a tünetek megjelenése előtti napokban. Minden kontaktszemélynek karanténba kell mennie a találkozástól számított 10 nap erejéig. Az szorosabb kapcsolat azt jelenti, egy légtérben tartózkodtunk valakivel 15 percen keresztül.

Karantén és betegeskedés alatt csak azokat a gyógyszereket szedjük, amelyeket az orvos írt fel vagy engedélyezett.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »