Mit jelent a pedagógusoknak szánt 500 eurós fizetéskiegészítés a gyakorlatban?

Mit jelent a pedagógusoknak szánt 500 eurós fizetéskiegészítés a gyakorlatban?

A családtámogatási program évi 1,2 milliárd eurója után, mely 2,5 millió személy számára jelent plusz bevételt minden egyes évben, Eduard Heger kormányfő és Igor Matovič pénzügyminiszter szombaton további 400 ezer személy számára jelentett be anyagi támogatást.

Ők azok a pedagógusok, oktatásügyben dolgozó egyéb, azaz nem pedagógiai dolgozók (például szakácsnők, gondkonok, stb.) illetve közalkalamazottak (szerk. megj. zamestnanci verejnej správy), akik várhatóan már szeptemberben egyszeri, 500 eurós bevételhez juthatnak. Mindez a magas infláció okozta megnövekedett létfenntartási költségek enyhítése érdekében.

A javaslat

Hírdetés

Ha megnézzük, hogy a kormány csak az elmúlt fél évben ki mindenkinek nyújtott konkrét anyagi segítséget, a következő listát kapjuk:

Matovič szerint adóemelés nélkül is meglesz a pedagógusok és közalkalmazottak fizetésemelésére szükséges 200 millió

A kormányfő és a pénzügyminiszter elmondása szerint csak idén mintegy 4-4,5 milliárd euró plusz pénz kerül kiosztásra a társadalom egyes csoportjai között. Jövőre pedig további, immár rendszerszintű megoldások jöhetnek. Várható, hogy ezen kívül az egészségügyi és szociális dolgozók illetve katonák anyagi helyzete is kezelve lesz, tekintettel a magas inflációra.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »