Mit javasolnak a reális zöldek, hogy Paks magasságában a Dunának ne legyen meleg

Mit javasolnak a reális zöldek, hogy Paks magasságában a Dunának ne legyen melege? A demokratikus közvéleménynek legyen elege a Duna Kör által terjesztett hazugságokból, a Duna – Kör emlőin szocializálódott politikusokból, amelyekből bőven valamennyi pártban vannak, sajnos még a negyedik Orbán kormány gépezetében is.

A Dunában nem víz, hanem politika folyik. (Forrás: Moldova György)

Az Akadémia korábbi Főtitkára, Németh Tamás mondta: „Ahelyett, hogy a víz a talajban lenne, a fejekben van.

A megoldás a MAGYAR ENEGETIKA TÁRSASÁG lapja 5-6, 2018 december hóban megjelent számában érhető el

A Paksi Atomerőmű meleg hűtővize energetikai hasznosítási lehetőségének a vizsgálata, Láng Sándor tollából megjelent írást javasoljuk olvasásra az értőknek.

Az értők hiányára 1974-ben Simonyi Károly mutatott rá.

Simonyi Károly, „A fizika kultúrtörténete” című könyve bevezetőjében a következő áll:
Egy a tradicionális kultúra szemszögéből nézve igen művelt társaságban feltettem a kérdést, hogy közülük ki tudná elmondani a termodinamika második főtételét. A kérdés fogadtatása hűvös volt, és a válasz teljesen negatív. Pedig én csak valami olyasmit kérdeztem tőlük, ami tudományos vonalon annak a kérdésnek a megfelelője: Olvasta Ön Shakespeare valamelyik művét? Idézet vége.

Paks hűtése ügyében az állami energetikai intézmények vezetői az Országgyűlés szakmai bizottságait egyoldalúan tájékoztatják, a tények egy részét elhallgatják.

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök úr Aszódi államtitkár felmentését kezdeményező intézkedését a reális zöldek civil szervezet üdvözli, de PAKS II beruházás sikeres abszolválása céljából nem tartja elegendőnek.

A Paksi Atomerőmű 1. számú blokkját 1982. december 14-én kapcsolta párhuzamosan a hálózattal Kapolyi László miniszter.

Az Atomerőmű beruházásának történetét Szabó Benjamin, „Atomkórkép” című könyvében részletesen bemutatja.

A könyv 650. oldalán a szerző a következőket írja: 1980 márciusában az MSZMP XII. kongresszusát tartotta. Ezen mint Tolna megyei küldött én is részt vettem. A kongresszust követően értékelésem szerint két, nem éppen egymást erősítő irányzat indult el:

· további nyitás a nyugat felé, illetve a piacorientálódás erősítése,

· a technokrata vezetés gyengülése, az általános pártpolitika térnyerése.

A beruházás kormánybiztosa Szabó Benjamin a lényegre tapintott rá, mire a további három paksi blokk párhuzamos kapcsolása 1987 megvalósult, politikai vezetésből a mérnök szemlélet kiszorult, a reformer közgazdászok, a magukat átmentő politikusok vették át a staféta botot. Az MVM Igazgató tanácsában napjainkban is, hemzsegnek a ügyvédi irodát vezetők. Csak 2010-től legalább négy elnök, vezérigazgatót fogyasztott el az MVM.

Van remény, tárca nélküli miniszter (úrhölgy) mondja meg, hogy ki Láng Sándor írásának az értője.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »