Mit egyen a járvány idején? Hogyan támogathatja immunrendszerét?

Mit egyen a járvány idején? Hogyan támogathatja immunrendszerét?

A bélben élő hasznos baktériumokat a megfelelő ételekkel tudjuk megerősíteni, vagyis kulcsfontosságú, hogy a koronavírus-járvány idején mi kerül az asztalunkra.

Szakértők szerint fontos, hogy megerősítsük az immunrendszerünket befolyásoló baktériumflórát.

Vagyis, a koronavírus-járvány idején még inkább elengedhetetlen a változatos táplálkozás. 

Hírdetés

Az emésztőrendszer mikrobiomjához tartozó baktériumflóra és a további mikroorganizmus-populáció egészsége nagyban elősegíti a fertőző kórokozókra, így az új koronavírusra adott immunválaszokat, de az olyan létfontosságú szervek védelmét is támogatja, mint a vírusfertőzésnek leginkább kitett tüdő és szív.

Ha nem működik megfelelően a mikrobiom, a koronavírusra túlzott immunválasz érkezhet, ami ugyanolyan kockázatos, mint a csökkent hatékonyságú vagy a semmilyen. De mit tehetünk azért, hogy megfelelően működjön? 

Ajánlatos növényi eredetű, magas rosttartalmú és fermentált ételeket fogyasztanunk, valamint a többszörösen feldolgozott készítmények bevitelének drasztikus csökkentése is kívánatos. 

Vagyis fogyasszon – sok gyümölcsöt,zöldséget, – diót, mogyorót, olajos magvakat, – teljes kiőrlésű gabonalisztből készült termékeket, – extra szűz olívaolaj, – sovány húsokat és a halakat – akár fagyasztva, illetve konzerv formájában, – kefírt, joghurtféleségeket, – valódi oltókultúrával gyártott sajtokat, – kombuchát, – savanyított káposztát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »