Missziós találkozót tartottak a vajdasági Versecen

Missziós találkozót tartottak a vajdasági Versecen

A Nagybecskereki Egyházmegye pasztorális irodája elindított egy programsorozatot, amely helyi egyházközségek számára kínál lehetőséget arra, hogy felkészüljenek saját, közösségi missziós alkalmaikra. Az első találkozóra vajdasági Versecen november 6-án került sor.

Geng Noémi, a pasztorális iroda vezetője előadásában a misszió fogalmát járta körül, annak teljesebb jelentésére világított rá. Beszélt a népmissziókról is, valamint arról, hogy misszióra mindannyiunknak szüksége van, úgy a személyes életünkben, mint közösségként, Egyházként.

Az előadást követő beszélgetésbe a plébániaközösség hívei örömmel kapcsolódtak be, megosztva véleményüket, tapasztalataikat a témáról.

Palatinus Alen plébániai kormányzó a jelenlévőknek elmondta, a találkozó témája azért is a misszió, mert a plébániaközösség híveit egy közös missziós útra szeretné meghívni.

Hírdetés

A program végén Gyuris László atya is beszélt röviden a misszió jelentőségéről, rávilágítva a közösségi találkozások fontosságára.

A következő missziós program december 18-án az adventi vásár lesz, amelyre az első találkozó élménye után lelkesen készül a verseci plébániaközösség.

Forrás és fotó: Nagybecskereki egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »