Miskolc: Bezárhatják a repteret, mint a bányákat

Miskolc: Bezárhatják a repteret, mint a bányákat

Információink szerint már gyűjtik az aláírásokat Miskolcon, meg akarják menteni a helyi repteret, ezt már évek óta hallani itt, nagy multik árnyékában terül el a hatalmas mező, és lehet, hogy befektetőt is érdekel.
Lehet még egy benzinkút is pl. ott.Mert ilyen a világ, a 100 éves hagyományok, helyi lakosok érzelmei nem sokat jelentenek.
Több vonalon is láthatjuk itt ezt, acélgyártás, a büszke vasipari munkások, vagy akár a bányászok a megye több pontján, Pereces, Lyukóbánya…., Rudabányán az ércbánya, ez is mind bezárt.
A repülőtértől pár km-re volt a Borsodi Ércelőkészítő Mű, ahol most egy járműipari beszállító tette le az alapkövét, ott a Bosch is.

Magyarország áttolódott a járműipar felé a nehézipar felől, pl. Úrkúton a mangánbánya, ami beszállított a Dunaferr vasműbe is, Ukrajnából rendelik mára a mangánt, 2 éve zárták be a bányát, 100 ember vesztette el a munkáját, gyökereit, hagyományait.

Hírdetés

Szent Borbála napját ünnepelték ők is,  tüzérként én is, meg hát Miskolcon ez egy elég komoly téma volt, a bányászat.
Ez nemcsak az iparról szó, amikor keménykötésű vájárok nézik az utolsó csilléket meghatódva, de egész Magyarország ilyen volt 90 után. Be akarták indítani a vájárképzést 4-5 éve, aztán végül Komlón már csak 3-an jártak (a tv mindig mondja, a politika, fontos a kétkezi munkás, a szakmunkás, nemcsak a sok-sok diplomás….)
és a megmaradt  régi bányászok is Spanyolországban bányásznak, voltak is balesetek, elmaradt bérek.

Füredi Péter

Fotó: Vasútállomások


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »