Misével köszöntötték a 70 esztendős Erdő Péter bíborost

Az esztergomi bazilikában misével köszöntötték hétfőn az Esztergom-Budapest Főegyházmegyét 20 éve vezető Erdő Péter bíborost 70. születésnapja alkalmából, az ünnepségen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint a Magyar Püspöki Konferencia tagjai.

Veres András püspök, az MKPK elnöke köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a bíboros tíz éven át vezette a testületet, és ezalatt szavai szerint „megtapasztaltuk és ma is érezzük készségét, mellyel kész segíteni e közösség munkáját”.

Süllei László érseki általános helynök, plébános felidézte, hogy Erdő Péter székfoglaló miséjén így fogalmazott; az alapvető kérdés, mit tehetünk most együtt, hogy Jézus Krisztus szeretetének és békéjének műve bennünk és a világban előre haladjon?

Hírdetés

Elmondta, a kérdés is bátorságot mutat, mert nem fél megmutatni a világnak az üdvösséghez vivő utat. Úgy vélte, a kegyelem szavára épülő élet bontakozik ki előttünk a bíboros szolgálatában.

Süllei László Erdő Péter egyházvezetői munkásságán túl méltatta a bíboros jogászi és teológiai tevékenységét, amely a kánonjogász hallgatók generációi számára szolgált útmutatásul.

A mise végén egy könyvet adott át a bíborosnak, amelybe a vele kapcsolatban állók személyes történeteit, gratulációit, munkásságának jelentős eseményeit felidéző fényképeket gyűjtötték össze.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »