Mirović: Megállítottuk a költségvetési eszközök nem rendeltetésszerű használatát

Igor Mirović tartományi kormányfő ma kijelentette, hogy a kormány megfékezte a tartomány költségvetési eszközeinek nem rendeltetésszerű használatát.

„Nincs többé nem rendeltetésszerű és törvénytelen költekezés sem a technológiai újításokkal foglalkozó alapon, sem a Nagyberuházi Igazgatóságon kersztül. Ez a legfontosabb”, jelentette ki Mirović a tartományi képviselőház ülése előtt, ahol a 2016-os költségvetés módosításáról tárgyaltak.

A tartományi kormányfő hozzátette: az új terv az, hogy megkezdjék a projekteken keresztül azokat a nagyobb beruházásokat, amelyek eddig nem álltak a figyelem középpontjában.

„Bejelentettük a Vajdasági Rádió és Televízió új épületének kiépítési munkálatait, valamint több projektet, amelyek a Nagyberuházási Igazgatóság és a helyi önkormányzatok közös munkájával valósulnak meg. Nagyobb beruházások lesznek az egészségügyben, mint például a három, angiográfiás vizsgálatra alkalmas terem felszerelése”, mondta Mirović, és rámutatott arra, hogy Vajdaságban jelenleg két ilyen terem működik a háromból, míg Szerbia középső részén 20 van belőle.

A szociális politikát és az oktatást illetően folytatódnak azok a programok, amelyekre az idei költségvetésben nem irányzott elő eszközöket az előző összetételű kormány, mint amilyen a harmadik gyermek után járó illeték, vagy egyéb fontos költségek.

A költségvetés módosításával 1,59 milliárd dinárt ütemeznek át

A tartományi költségvetés módosítására a Fejlesztési Alapból származó eszközök, valamint az előző évből fennmaradt eszközök miatt van szükség. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően összesen 1,59 milliárd dinárral növekszik a tartomány költségvetése.

A Demokrata Párt képviselői azt nehezményezték, hogy a költségvetés módosítási javaslata nem biztosítja a fejlődést, ezért több módosítást is benyújtottak. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga képviselői azt kifogásolták, hogy a módosításban 800 millió dinárt szánnak az idei költségek fedezésére. A Szerb Radikális Párt semmit sem változtatna, viszont a párt képviselői megjegyezték, hogy csak annyi változás történt, hogy az előző 16 évben a Demokrata Párt, most pedig a Szerb Haladó Párt rendelkezik a tartományi költségvetéssel, és ugyanúgy járnak el, mint az elődeik, írja az RTV.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »