Mirović: Készen állok, hogy vajdasági kormányfő legyek

Mirović: Készen állok, hogy vajdasági kormányfő legyek

Igor Mirović, a Szerb Haladó Párt elnökségi tagja kijelentette, a tartományi kormány június elején megalakul, s még folynak a tárgyalások arról, ki lesz a tartományi kormányfő.

Hangsúlyozta, a következő héten megkezdődnek a koalíciós tárgyalások a Vajdasági Magyar Szövetséggel (VMSZ), s számítanak a nemzeti kisebbség támogatására, de tárgyalni fognak más pártokkal is, hogy széleskörű koalíciót hozzanak létre, amelyben legkevesebb hetven képviselő alkotná a parlamenti többséget.

Kiemelte, a haladók nem fognak másokhoz alkalmazkodni, s elsősorban az ideológiailag és a programot illetően hasonló nézeteket valló pártokkal fognak kapcsolatba lépni. Az SNS ötlete az, hogy a tartományi és a központi hatalmat fontos infrastrukturális, egészségügyi, mezőgazdasági és más projektek köré gyűjtse és egyesítse.

A kérdésre, hogy ki lesz a tartomány első embere, s hogy ő kész-e átvenni ezt a funkciót, Mirović elmondta, tárgyalnak erről a kérdésről, s ő nem futamodik meg a felelősség elől.

„Sokat dolgoztam a közéletben és a politikában. Nem félek és nem futok el a felelősség elől. Majd meglátjuk, de készen állok rá, hogy elfogadjak egy ilyen jelentős munkát” – közölte.

Bojan Kostreš, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) alelnöke kétli, hogy a VMSZ mellett a ligások is az SNS partnerei lesznek a következő tartományi kormányban. Azonban kimondottan nem cáfolta a híreszteléseket.

„A további lépésekről pártunk szervei döntenek az SNS politikai lépései alapján” – mondta Kostreš. (Pink, Blic, 021)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »