Mirović cáfolja Pásztort: A programot a választások abszolút győztese írja

Mirović cáfolja Pásztort: A programot a választások abszolút győztese írja

Igor Mirović, a Szerb Haladó Párt (SNS) alelnöke cáfolta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselőivel folytatott megbeszélésen tárgyaltak volna arról, hogy a Vajdasági Szociáldemokrata Ligát (LSV) is bevennék a tartományi hatalomba.

„Az SNS és a VMSZ képviselőinek találkozóján, mint ahogy azt Pásztor úr is állította, szó volt a tartományi kormány programjáról, de azt a választások abszolút győztesének, az SNS-nek kell megírnia. Vajdaság alkotmányjogi helyzetéről és a különböző törvényekről pedig szó sem volt, hiszen előbb az SNS-nek kell állást foglalnia az ügyben, és csak utána azoknak a pártoknak, amelyek sokkal kisebb arányban élvezik a polgárok bizalmát”, véli Mirović.

A haladók alelnöke szerint a tárgyaláson nem beszéltek a koalíció kibővítéséről, főként nem az LSV-ről, amely elvesztette a választásokat.

„Pásztor úr a Vajdasági Magyar Szövetség nevében a találkozó végén azt tanácsolta, hogy a részleteket ne tárjuk a nyilvánosság elé, mert a tárgyalások még csak most kezdődtek, ezért meglepődtünk, hogy megszegte a szavát”, tette hozzá Mirović.

Pásztor István, a VMSZ elnöke reggel az RTS-nek kijelentette, hogy jó lenne, ha a Liga is részese lenne a parlamenti többségnek, de erről még nem tárgyaltak. (021)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »