Miroslav Kocúr: Ez a mi Szlovákiánk, nem az öné, miniszterelnök úr

(..) Akkor, amikor az Amerika Hangja rádiót vagy a Szabad Európát hallgattuk,  a kommunista ideológusok uszító külföldi adókról beszéltek és arról, hogy mi itt békésen akarunk dolgozni.

 

Ma a külföldi érdekekről és a média szlovákellenes összeesküvéséről beszélnek. A miniszterelnök részéről a médiumok vagy az emberek szlovákellenesnek való titulálása, akik arról írnak, mi történik itt és ez a kormánynak nem túl hízelgő, csak a kommunista propaganda szófordulat egy változata.

(..)

Az ország lakosai és gyerekeik nem kötelesek az állam leghatalmasabb emberétől olyan szavakat hallgatni, amelyek félelmet terjesztenek, tele van haraggal és gyűlölettel, kettéválasztja a közösséget, bordélyházak szellemi világába juttat el minket, ahol az ilyen kifejezések szerzője mozoghat.

 

Számomra ismerős a megbízhatóan felépített ellenség érzése a hidegháború időszakából és a jól kiépített kétarcú rezsim, amely rendőrséggel üldözte a félelmet és amely minden eszközzel küzdött a belső ellenség ellen.

(..)

Egy demokratikus ország politikai vezetése nem sajátíthatja ki a hatalmat és nem színlelheti, hogy az ország csak az övé. Egy gyanús eljárást ki kellene vizsgálni, erről pedig minden vonatkozó szervnek be kellene számolnia, akkor is, ha erről a Komsomolskaya Pravda írna.

 

Az újságírókat megsértő mérgező kifejezések a kormányfő szájából nagyon rossz precedens. Egy ilyen verbális erőszak csak hírnöke a jövőbeli polarizációs folyamatnak.

(..)

Szégyenletes, hogy a politikusok hogyan ejtik túszul az ország lakosait és megzsarolják őket azzal, ami mindenkié. Az országban, ahol mindenki tisztességesen és félelem nélkül szeretnek élni. Azok is, akik a külföldi egyetemekről térnek haza, és azok is, akik itthon nevelik fel gyerekeinket.

(..)

A miniszterelnök korábban azt mondta, logikus, hogy ha valaki gazdag, akkor jobb ügyvédje lesz, aki mindenből kihúzza. Szombaton vagy vasárnap egy rádió élő adásában újra hangsúlyozta, hogy a törvény előtti egyenlőséget és a minden ember egyenlő elvét nem ismeri el egy sima beszélgetés során  a közmédia szerkesztőjével szemben, aki csak a munkáját végzi. (..)

 

És az a sok düh csak azért van, mert valaki egy lehetséges közpénzzel való visszaélésre hívta fel a figyelmet és kételyeit megosztotta a nyilvánossággal. (..) Ha a SMER hegemóniája tovább fog tartani, vajon hány, Robert Fico fejéből származó gondolatot kell elszenvednünk?  És nem utolsósorban még mindig nyitott a kérdés, hogy mi következik utána.

 

sme.sk – Miroslav Kocúr:  Je to naše Slovensko, nie vaše, pán premiér


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »