Miről ír a pénteki Új Szó?

Miről ír a pénteki Új Szó?

A holnapi lap tartalmából.

Közélet

A negyedik hullám felerősödésével a gyerekek és fiatalok körében is jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek aránya. Az egészségügyi minisztérium és az oktatásügyi tárca adatai egyaránt igazolják, hogy a járvány gyors terjedése nem kerülte el a legkisebbeket sem. A gyermekorvosi rendelőkre egyre nagyobb teher nehezedik, de Zuzana Nagyová dunaszerdahelyi gyermekorvos szerint a hatékony szervezésnek köszönhetően egyelőre tartják a frontot.

Milyen hatással lesz a koronavírus-járvány most kezdődő omikron hulláma a szlovák gazdaságra, és meddig nőhetnek még az árak? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara (SOPK) csütörtöki szakmai konferenciáján.

Az élelmiszerárak látványos növekedése egyre nagyobb gondot okoz a családoknak. A politikusok az élelmiszerek áfájának a csökkentésével orvosolnák a kialakult helyzetet, a mezőgazdasági szakmai szervezetek szerint azonban ezzel csak a nagy üzletláncoknak kedveznének.

Az omikron variáns gyors terjedése miatt a következő hetekben az általános orvosokra nagyobb nyomás nehezedik majd, mint bármikor korábban. Könnyedén előfordulhat, hogy a pácienseknek nem sikerül kapcsolatba lépni a kezelőorvosukkal. Sajnos ilyen esetben nem sok lehetőségük van.

Régió

Új iskolabuszok a szórványterületekre 

Fénykorukat élik a veterán motorok 

Hírdetés

A város szépítésén dolgoznak Galántán 

Érvénytelen igazgatócserék Nagymegyeren 

Kultúra

Dékány Nikolett hét szerepet játszik a nyitrai Andrej Bagar Színház Örkény-estjén, 

Új fellépőket jelentett be a trencséni Pohoda fesztivál.

Neil Young dalait eltávolították a Spotify-ról, mert egy oltásellenes influenszert bírált. 

Sport

Interjú Medgyes Sinannal, a Paks NB I-es labdarúgócsapatának dunaszerdahelyi balhátvédjével

Helyszíni tudósítás a HC DAC kéziseinek vágsellyei bajnokijáról

Kialakult anői döntő az Australian Openen

Kik voltak 2021-ben legsikeresebb megfejtőink sakkban?

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »