Miről ír a csütörtöki Új Szó?

Miről ír a csütörtöki Új Szó?

A holnapi lap tartalmából.

Közélet

A főiskolások többsége úgy véli, az egyetemeknek belső intézkedéseket kellene bevezetniük a szexuális zaklatás megelőzése érdekében – derül ki a Család- és Munkaügyi Kutatóintézet legújabb felméréséből. Szapu Marianna, a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánhelyettese szerint komplex problémáról van szó, a felsőoktatási intézmények azonban igyekeznek biztonságosabb környezetet teremteni.

Michal Šimečkát (Progresszív Szlovákia) választották az Európai Parlament (EP) egyik alelnökének, Monika Beňová (Smer) pedig megtartotta az uniós parlamentben a quaestori tisztségét.

A napi fertőzöttek száma kedden ismét megugrott. Az adatokból az látszik, hogy az újonnan azonosított betegek főként az ország északi régióiból kerülnek ki. A magas számokért az omikron variáns lehet a felelős.

A kommunista állampárti rendszer Állambiztonsági Szolgálatának (ŠtB) dolgozó személyek aktáit semmisítette meg 2017 és 2018 között a szlovák belügyminisztérium. Az akkori tárcavezető, Robert Kaliňák (Smer) azt állítja, nem tudott erről. A Nemzeti Emlékezet Intézete (ÚPN) büntetőfeljelentést tett az ügyben.

Régió

Hírdetés

Felkészültek a nyitásra, várják a fürdőzőket a Komáromi járásban

Srí Lankától a járványhelyzet sem tudta eltántorítani Ildikót, a nagy utazót

Több járatot leállítottak a kassai repülőtéren az omikron miatt

Kultúra

Új albumán magyarul, szlovákul és angolul énekli saját dalait a királyhelmeci származású, Pozsonyban élő Szunyog Zsuzsa. Kritika. 

Áprilisra halasztották a Grammy -díjátadót, és Los Angeles helyett Las Vegasban lesz.  

Sport

Helyszín tudósítás a magyar-izlandi férfikézilabda-Eb-meccsről és a DAC-Fradi felkészülési focimeccsről.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »