Mircea Diacon visszaperli magát a háromszéki fogyasztóvédelmi hivatal élére

Mircea Diacon visszaperli magát a háromszéki fogyasztóvédelmi hivatal élére

Visszapereli magát a háromszéki fogyasztóvédelmi hivatal élére Mircea Diacon, számolt be a hírről a Marosvásárhelyi Rádió.

Forrás: Facebook Forrás: Facebook

A fogyasztóvédőt tavaly decemberben az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetősége először a Brassói Területi Fogyasztóvédelmi Kormánybiztosság élére helyezte át Kovászna megyéből, majd idén februárban a Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelemhez mozdították el.

Hírdetés

Diacon úgy tűnik nem nyugodott bele áthelyezésébe és beperelte az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságot (ANPC). A Kovászna megyei törvényszék hétfőn eleget tett Mircea Diacon keresetének és egyrészt felfüggesztette másrészt megsemmisítette az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság áthelyezésről szóló februári rendeletét. A rádió beszámolója szerint az alapfokú döntés ellen az indoklás kézbesítését követően a fogyasztóvédelmi hatóság fellebbezhet.

Gheorghe-Mircea Diacon azt követően került a magyar sajtó érdeklődésének középpontjába, hogy 2014-ben egy hentesárut forgalmazó székelyföldi céget arra szólított fel: tüntesse el áruinak címkéiről a „székely ízek” feliratot. A felügyelő akkor az MTI kérdésére kifejtette: székely ízekről csak az beszélhetne, aki „kóstolt már székelyt”.

2015 augusztusában a fogyasztóvédő a sepsiszentgyörgyi taxik némelyikére ragasztott, SIC feliratú matricákat is kifogásolta. Úgy vélte, a Székelyföldet jelképező matrica reklámnak minősül, amit csakis reklámszerződés alapján lehet a taxikra kiragasztani. (Marosvásárhelyi Rádió/hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »