Mintegy 340 természetvédelmi szakembert rúg ki a kormány

Mintegy 340 természetvédelmi szakembert rúg ki a kormány

Az Agrárminisztériumból ugyanis mintegy 340 szakembert rúgnak ki, és valamiért a természetvédelmi terület szenvedte el a legnagyobb veszteséget. November 6-án 10 óra körül a kormányablakon keresztül értesítve az Agrárminisztérium természetvédelmi szakfőosztályainak majd felét, hogy minden szakmai értelem nélkül kirúgták – írta az Index olvasója a lapnak.

Mint hozzátette: a kormány által kommunikált 10 százalék körüli leépítés helyett 44 százalékot rúgtak ki. Szinte kivétel nélkül 14-18 éve ott dolgozó, egyedülálló szakmai és közigazgatási tudással és kapcsolati rendszerrel rendelkező, elhivatott, munkatársat tettek lapátra a közigazgatás modernizációjára hivatkozva. Szerinte semmilyen szociális szempont (családanyák, gyereküket egyedül nevelők vagy gyeses álláson lévők stb.) nem számított. Gyakorlatilag az állami természetvédelmet (ami alá az összes nemzeti park igazgatóság, az össze természetvédelmi tevékenység stb.) tartozik, szó szerint lefejezték, írta.  

Hírdetés

Az Index a levél alapján körbekérdezett a szakterületen dolgozóknál, akik megerősítették: igen, “vérfürdő” van a természetvédelemben.

A portál szerette volna megtudni a minisztérium álláspontját is: az agrártárca lényegében nem cápolta az értesüléseiket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »