Minszk helyett Varsóba tér "haza" az olimpiáról egy fehérorosz sprinter

A tokiói olimpián szereplő Kriszcina Cimanouszkaja fehérorosz futó a tokiói lengyel nagykövetségen jelentkezett, lengyel humanitárius vízumot kap, és a legközelebbi napokban Varsóba utazik – közölte hétfőn Szymon Szynkowski vel Sek lengyel külügyminiszter-helyettes.

Az atléta a tokiói lengyel nagykövetségen jelentkezett, ott a lengyel diplomáciai és konzuli szolgálat gondozásban részesítette – mondta el Szynkowski vel Sek.

Hírdetés

A fehérorosz sprinter úgy döntött, hogy úgynevezett humanitárius vízum kiadását kéri Lengyelországtól, és ezt még hétfőn kiállítják számára. A vízum alapján a legközelebbi napokban Varsóba repülhet – számolt be a diplomata, és kiemelte: Cimanouszkaja biztonságban van.

Hétfői sajtóértesülések szerint Cimanouszkaját az edzői a Fehérorosz Olimpiai Bizottság utasítására arra próbálták rákényszeríteni, hogy visszatérjen Minszkbe. Az atléta néhány nappal ezelőtt bírálta az edzőket, amiért három fehérorosz futó téves nevezés miatt nem indulhatott a tokiói olimpián. Magát Cimanouszkaját pedig a 4×400 méteres váltóra is benevezték, miközben csak 200 méteren szokott indulni.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »