Minority SafePack: Felvidék-szerte bevonták az EU-s lobogót

Minority SafePack: Felvidék-szerte bevonták az EU-s lobogót

A Magyar Kultúra Napjára meghirdetett tiltakozáshoz több tucat önkormányzat csatlakozott a Felvidéken. Hrubík Béla, a kezdeményezés egyik főszervezője közösségi oldalán azt írta, folyamatosan érkeznek hozzájuk a felvételek a lekerült EU-s zászlókról. 

A teljesség igénye nélkül Ipolybalog, Izsa, Martos, Ipolyság, Muzsla és Dunaszerdahely is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet az Európai Bizottság múlt heti, a Minority SafePacket tulajdonképpen elkaszáló döntése indított el.

Hírdetés

A főszervezők Méry János, Papp Sándor és Hrubík Béla által kiadott nyílt levélhez és az ehhez kapcsolódó aláíráshoz jelen állás szerint közel ötszázan csatlakoztak, több tucat önkormányzat jelezte, bevonják a mai nap folyamán az Unió zászlaját. A Komáromi járásban többek között Martos, Izsa és Szentpéter község is így járt el, de információink szerint Felvidék-szerte, Somorjától Kaposkelecsényig támogatták az akciót. 

Felvidék legnagyobb magyar városa, Dunaszerdahely önkormányzata is részt vesz az akcióban. Hájos Zoltán közösségi oldalán jelentette be, 

hogy az EB döntésére válaszul a dunaszerdahelyi városháza épülete előtt található rúdról is lekerül a zászló. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »