Miniszteri eskütétel – Orbán Viktor bemutatja kormánya tagjait

Miniszteri eskütétel – Orbán Viktor bemutatja kormánya tagjait

Kedd délután a parlamentben esküt tesznek az ötödik Orbán-Kormány miniszterei, akiket Orbán Viktor miniszterelnök mutat be.

A parlament kedd délelőtt tizedszer is módosította Magyarország Alaptörvényét a veszélyhelyzettel összefüggésben – a kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is -, délután pedig a miniszteri eskütételeken volt a sor, illetve Orbán Viktor miniszterelnök kapcsolódó felszólalásán, amelyben bemutatja kormányának tagjait – Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében, de az ellenzék jelentős része távolmaradása mellett.

Novák Katalin miniszteri névsorról szóló keddi átiratát Szűcs Lajos ismertette a Tisztelt Házban.

Hírdetés

Az ötödik Orbán-kormány névsora:

Orbán VIktor a kormánytagokat bemutató beszédében először arról beszélt, hogy a választópolgárok akaratából már ötödik alkalommal áll itt, hogy bemutassa a kormánytagokat, a helyzetet „páratlannak” nevezve és köszönetet mondva a választópolgároknak.

„1990 óta soha nem állt még olyan erős és nagy választói akarat kormány mögött, mint a amely most állt föl” – fogalmazott Orbán Viktor, aki három frontot említett: a koronavírust, a háborút és Brüsszelt, utóbbi helyen „elveszett az iránytű”.

Cikkünk frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »