Miniszterelnök-jelölt lesz Cioloș?

Miniszterelnök-jelölt lesz Cioloș?

Azt már egy ideje tudjuk, hogy Dan Barna az Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) elnöke lesz a párt államfő-jelölte, de most az Agerpres forrásokra hivatkozva azt közli, hogy az USR és a PLUS által kötött pártszövegségnek Dacian Cioloș volt technokrata miniszterelnök lesz a miniszterelnök-jelöltje a 2020-as parlamenti választásokon.

Elvileg a két párt tanácskozott pénteken, és meg is egyeztek a két jelölésben, de pártok országos tanácsainak még validálniuk kell az egyezséget.

Hírdetés

Az Agerpresnek Ionuț Moșteanu parlamenti képviselő nyilatkozott, és azt mondta, hogy valószínűleg hamarosan kötnek majd egy választási protokollumot is a pártok.

A hír némiképp furcsa, ugyanis Dacian Cioloș jelenleg az Európai Parlament liberális frakciójának, a Renew Europe-nak a frakcióvezetője. Amikor megválasztották, akkor természetesen az újságírók első kérdése az volt hozzá, hogy mit fog tenni a 2020-as romániai választásokon, amire a politikus azt mondta, hogy “minden energiáját a mandátumába fogja fektetni”. Ebből sokan arra következtettek, hogy ki készül tölteni a mandátumát.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »