Miniszterek mellett a legfőbb ügyészt kérdezik a képviselők

Minisztereknek és a legfőbb ügyésznek címzett kérdések, valamint azonnali kérdések hangozhatnak el ma az Országgyűlésben. A Ház aktuális kéthetes ülésének utolsó napja délelőtt 11 órakor, napirend előtti kérdésekkel kezdődik, amit a kérdések követnek.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánypárti padsorokból Bene Ildikó a szolnoki vasúti járműgyártás jövőjéről kérdezi a fejlesztési minisztert, míg a kereszténydemokrata Hollik István várhatóan Juhász Péter, az Együtt alelnökének lakásbérlésével kapcsolatban vár állásfoglalást az igazságügyi minisztertől.

Ellenzéki oldalról a szocialista Kiss László “egy elmaradt bocsánatkérésről” című kérdésével fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a tanártüntetésekkel kapcsolatban. A jobbikos Ander Balázs a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Lázár Jánosnak teszi fel “Cigányügy, süllyedő hajó?” című kérdését. Az LMP-s Sallai R. Benedek pedig arról kérdezi, majd a legfőbb ügyészt, hogy “miért húzódnak olyan sokáig a politikailag kényes ügyek”. A képviselők a kérdéseket követően – szintén egy órában – azonnali kérdéseket tehetnek fel a kabinetnek. A Ház ülése ezt követően napirend utáni felszólalásokkal ér véget.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »