Miniszterek is felkerülhetnek az USR választási listájára

Lehetséges, hogy Dragoş Pîslaru munkaügyi miniszter, illetve Cristian Ghinea európai alapokért felelős miniszter felkerül majd az Uniunea Salvați România (USR – Mentsétek meg Romániát Szövetség) választási listájára – nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján az USR elnöke, Nicuşor Dan.

“Dragoş Pîslaruval kapcsolatban megerősítem, amit ő maga is kijelentett egy interjúban, miszerint gondolkodik az USR-hez való csatlakozáson, de még nem döntötte el, hogy időszerű lenne-e most távoznia a tárca éléről. Cristian Ghinea esetében is megerősítem az általa mondottakat” – nyilatkozta sajtóértekezletén Nicuşor Dan.

Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert “nagyon érdekes” személynek tartja az USR elnöke, és bevallása szerint bármikor szívesen látná alakulatában.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a jelenlegi kormány mely tagjaival folytatnak még hasonló tárgyalásokat, Nicuşor Dan azt mondta, több miniszterrel és államtitkárral is zajlanak az egyeztetések. Az, hogy milyen döntés születik őket illetően, illetve hogy kik kerülnek fel az USR jelöltlistáira, október 20-án derül ki – tette hozzá Nicuşor Dan. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »