Minél hosszabb ideje élnek a bevándorlók Hollandiában, annál kevésbé bíznak az állami intézményekben

Minél hosszabb ideje élnek a bevándorlók Hollandiában, annál kevésbé bíznak az állami intézményekben

A Hollandiába érkező „nem nyugati hátterű” bevándorlók kezdetben jobban bíznak az állami intézményekben, azonban, minél több időt töltenek az országban, annál inkább elveszítik ezt a bizalmat – írta a Dutchnews holland hírportál csütörtökön, a nemzeti statisztikai hivatal (CBS) legújabb elemzésére alapozva.

A felmérés a CBS 2012 és 2019 közötti időszakra vonatkozó statisztikáin alapul, amelyben 4892 bevándorló vett részt. A kutatásból kiderül, hogy például a Dél-Amerikából, Ázsiából és Afrikából kevesebb, mint öt évvel ezelőtt Hollandiába érkezett emberek 58 százaléka bízik a holland állami intézményekben, ugyanakkor ez az arány a több évtizede az országban élő bevándorlóknál csupán 43 százalék.

Hírdetés

A statisztikai hivatal szerint a különbség a származási országokból adódik: a kevésbé demokratikus vagy korrupt országokból származó emberek valószínűleg magasabb elvárásokat támasztanak a holland intézményekkel szemben, és minél tovább élnek ott, annál jobban kiábrándulnak ezekből. A kutatók véleménye szerint ebben a diszkrimináció is szerepet játszhat: az emberek elveszítik az intézményekbe vetett hitüket, ha közvetlenül szembesülnek a rasszizmussal és megkülönböztetéssel.

A CBS áprilisban közölte, hogy a bevándorlók kutatásakor a jövőben nem használja a „nyugati” és a „nem nyugati” kategóriákat, mert ezek „megosztóak” és „elkülönítőek”. A hivatal a „nem nyugati” fogalom alatt az Afrikából, Dél-Amerikából vagy Ázsiából illetve Törökországból érkezőket értette.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »