Mindszenty József az emigrációban – Vetítő

Adás:
2016. november 29., kedd 14.05
2016. november 30., szerda 14.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott

November 29., kedd
Így is épült a szocializmus – ismétlés
Rendező: Tősér Ádám

Az ÁVH nemcsak a kínzásokban, kényszerítésekben, de gazdasági ügyekben is törvénytelen módszereket alkalmazott. Működése igen költséges volt, s a háború okozta károk, a hiánygazdaság miatt ezeket nehezen tudta fedezni, ezért az állam által irányított gazdasági bűncselekményekből befolyó összegekből finanszírozták a szervezetet.

November 30., szerda
Levelek Rákosihoz – ismétlés
Rendező: Móczán Péter

Az 1948-56 közötti években naponta több ezer levél érkezett Rákosi Mátyáshoz a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből származó emberektől, akik legtöbbször utolsó szalmaszálként írtak sérelmeikről, fogalmazták meg panaszaikat és kéréseiket. Elhangzik például Olty Magda színésznő nyaralási kérelme, Papp Laci építkezési támogatást kérő levele, Puskás Öcsi köszönőlevele, de több névtelen kisember írása is.

December 1., csütörtök
Mindszenty József az emigrációban
Rendező: Széles Tamás

Mindszenty József bíboros lelkipásztori munkájának egy időszakát emigrációban végezte. Az amerikai misszióján gazdag lelkiséget, hitet, reményt, identitást adott a magyarságnak. Az emlékhelyek fellelhetők, de ami ennél fontosabb: ma még élnek azok, akik személyesen átélhették a találkozás örömét. Így hiteles forrásokkal, valamint archív fényképekkel és szemtanúk emlékezéseivel mutatja be az eseményeket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »