Mindjárt érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

Mindjárt érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét.

2021-ben egy átlagos összegű (150 600 forintos) nyugdíjban részesülő csaknem 37 650 forintot kap a 13. havi nyugdíj első részleteként 2021 februárjában, a havi nyugdíján felül – jelentette be Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára.

Kiemelte: az öregségi nyugdíjasok mellett az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, valamint a nyugdíjszerű ellátásban részesülők, összesen 2,56 millió ember kapja meg idén az egyheti plusz juttatást, 77 milliárd forint értékben.

Hírdetés

Zsigó Róbert elmondta azt is, hogy

aki bankszámlára kapja az ellátást, már február 12-én hozzájut a plusz összeghez, postai kézbesítés esetén a februári ellátással együtt, február 12-től kézbesítik a postások a járandóságot.

Az államtitkár ismertetve: 2010 óta a nyugdíjak reálértéke több mint 10 százalékkal emelkedett, emellett az idősek az elmúlt négy esztendőben 220 milliárd forint extra kifizetést kaptak, nyugdíjprémium, Erzsébet-utalvány és rezsiutalvány formájában.

A kormány döntése értelmében a 13. havi nyugdíjnak nincs felső plafonja, és megmarad a gazdasági növekedéshez kötött nyugdíjprémium lehetősége is. Az inflációkövető nyugdíjemeléssel ez év januárjától 3 százalékkal emelt nyugdíjszerű ellátást kapnak az érintettek. Ha az éves várható infláció ennél magasabb lesz, akkor novemberben januárig visszamenőleg korrekciót hajtanak végre, és a nyugdíjasok megkapják a különbözetet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »