Mindent a férfi hajápolásról (X)

Mindent a férfi hajápolásról (X)

Azt mondják, a szem a lélek tükre. A haj pedig nagy valószínűséggel az egészségé. Ha helyesen táplálkozunk, és csak természetes szerekkel gondozzuk, azt mindenképp meghálálja a fej éke, azaz a haj is.

A férfi hajról

A haj anatómiailag a testszőrzethez tartozik. Ennél fogva az alapvető funkciója anno a test védelme és melegítése volt. Mára azonban inkább a stílusod kifejeződése lehet, ha fontos számodra a jó megjelenés. A férfi hajról tudni kell azt is, hogy icipicit gyorsabban nő, mint a hölgyeké. Viszont zsírosodásra és töredezésre is hajlamosabb, így nem mindegy, hogy milyen kozmetikummal gondoskodsz róla. Mindegy, hogy a rövidet preferálod vagy inkább a hosszabb hajat, két dologra mindenképp érdemes odafigyelned! Az egyik a professzionális ápolás.

A hajápolásról

A haj ápolása az otthoni hajmosással és a megfelelő sampon kiválasztásával kezdődik. Férfiként lehetőleg kifejezetten férfiak számára összeállított termékeket használj! A mosás rendszeressége sok mindentől függhet. Van, akinek akár a munkájából kifolyólag, akár a rendszeres sport miatt muszáj ezt mindennap megtennie.

Hírdetés

A gyakori hajmosás viszont zsírosodához vezethet, ha nem a megfelelő, jó minőségű samponnal végzed. Válassz ehhez mindenképp parabén-, paraffin, GMO-, SLS- és SLES-mentes terméket! Ezek egyáltalán nem károsítják a haj szerkezetét, és a hajszálaid tovább ellenállóak maradnak a káros környezeti tényezőkkel szemben. Ilyen növényi olajakat is használó, természetes összetevőjű samponokat találsz a #Barba Italiana hajápolói között. Ha a kicsit lustább típusok közé tartozol, akkor biztosan örömmel hallod a hírt, hogy léteznek már öblítést nem igénylő lotion-ök is, amelyekkel időt és energiát spórolhatsz. 

A frizura 

Egy előnyös frizura nagyon sokat tud dobni a külsődön. A jó fazon kiválasztásában egy fodrász lehet a segítségedre. Ő ránézésre tisztában lesz azzal, hogy a fejformádhoz mi fog a leginkább passzolni. Ráadásul figyelembe veszi azt is, hogy a hajad alkalmas-e egyáltalán bizonyos típusú hajviseletek elkészítéséhez. A rövid fazonok választásánál a fejformára és a fülekre fog esni a hangsúly. A hosszabb fazonok viszont több törődést fognak igényelni tőled, cserébe remekül leplezni lehet velük az esetleges aszimmetriákat.

Érdemes tudni, hogy ha a kopaszodás esetleg már elkezdődött nálad, akkor a hajad valószínűleg már nem nő tovább. Ne aggódj túlzottan miatta. Már számtalan olyan termék van a piacon, amely a hajhullás megakadályozására lett kifejlesztve. Járj utána ezeknek, hiszen soha nem késő megpróbálni megállítani a folyamatot! 

Mint látod, a hajápolás a férfiak számára sem ördöngösség. Mindössze a megfelelő kozmetikumokat és egy jó fodrászt kell hozzá választanod.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »