Mindennapok a NER-ben: Tiborcz István cége két osztrák síhotelt szerzett meg Mészáros Lőrinctől

Folytatta dinamikus szállodapiaci terjeszkedését a BDPST Group, miután megvásárolt két, Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó, az ausztriai muraui sírégióban található négycsillagos hotelt tulajdonló céget – számolt be az mfor.hu a vállalat közlésére hivatkozva. Mint ismert, a BDPST Zrt. Tiborcz István, Orbán Viktor vejének tulajdonában van.

A lap felidézte, a BDPST még nyáron lépett ki a nemzetközi piacra, 2021. július 15-e óta ők üzemeltetik a Los Alcazares településen Murcia tartományban található, 84 szobás Hotel Atrio del Mart. Mint megírtuk, a saját lábán álló házaspár, Tiborcz István és Orbán Ráhel Spanyolországba költözött, a legidősebb gyereküket pedig már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába Marbellán. Később aztán közölték, csak ideiglenesen élnek kint, vissza fognak jönni hazánkba.

A spanyolországi terjeszkedés után Ausztria került a fókuszba.

A megvásárolt 43 szobás Alpenblick Hotel, illetve a 91 szobás Relax Hotel üzemeltetését a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management végzi már október óta.

Hírdetés

A szállodák a szükséges előkészületek után a tervek szerint decemberben nyitnak ki újra.

A lap azt írja, a céghálóban fel is bukkant október 4-i bejegyzéssel egy BDPST MU-RAU Kft. nevű cég, amelynek tulajdonosa a BDPST Zrt.

Az osztrák hoteleket a Magyarország leggazdagabb emberéhez tartozó Hunguest Hotels adta el.

Mint október 15-én közölték: értékesítették a Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H. 100 százalékos üzletrészét, amely tulajdonát képezik az ausztriai Sankt Georgen ob Murauban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick szállodák.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »